Stadtverwundern

IMG_7247_2

De tweekoppige redactie van Das Haus am Salzhof werkt mee aan het project ‘Stadtverwundern’, dat wordt geïnitieerd door de ‘Kulturbeirat der Stadt Brandenburg an der Havel’. Het project behelst het in kaart brengen van plekken in Brandenburg die worden geliefd of gehaat, die een persoonlijk verhaal herbergen of die van een (belangrijke) gebeurtenis getuigen, plekken die ooit een levensloop stuurden dan wel plekken die voor tenminste één inwoner in de stad belangrijk zijn geworden.

De Kulrurbeirat maakt van al deze beelden en verhalen een boek, een document, ‘zum Stadtverwundern’. Want ‘ Eine Stadt lebt aus ihren Geschichten. Von ihren Bewohnern. Eine Stadt lebt von der Zu- oder Abneigung, die unser gelebtes oder imaginiertes Leben in ihr entstehen lässt’.

De redactie van das Haus is blij als ‘Wahlbrandenburger’ in dit project te mogen participeren. En zij waart,  al dan niet imaginair, door Brandenburg op zoek  naar enkele van deze gelaagde  plekken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s