Havelradweg

zollbruecke_hasskarl-10_neu_69ad42e2c8_9c816c13db

Het is koud, het is grijs, en toch, niettemin, op een dag is het voorjaar! Tijd voor een plan! Wat te zeggen van een fietstocht door het Havelland? Niet voor niets is de ‘Havelradweg’ in 2012 uitgeroepen tot fietsroute van het jaar.

Duitsland Vakantieland meldt het volgende over de tocht: ‘Volg de Havel over een lengte van 334 km op zijn mooie en afwisselende weg naar de Elbe. Langs talloze meren, door bossen en morenenlandschappen. Midden in het beschermde natuurgebied waardoor deze route loopt, kun je zomaar één of meer visadelaars tegenkomen. In de door oude leemgroeven gekenmerkte landschappen, aan het Vosskanal en de Gnevsdorfer Vorfluter, een kanaal tussen Havel en Elbe, kun je zien hoe de industriële cultuur kan harmoniëren met het landschap. En natuurlijk kom je overal langs de oevers paleizen, residenties en parken tegen als getuigenissen van de Pruisische cultuur ‘

En last but not least: de fietswegen zijn autovrij. Route: Neustrelitz – Fürstenberg- Oranienburg – Berlijn – Brandenburg – Potsdam – Rathenow – Havelberg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s