Havelradweg

imgres  1525_3  havelradweg_4_2009057_jhoffmann_HOME_896_14e4b6b162

Aanrader voor de lente (of daarna ): de Havelradweg, een schitterende fietsroute door voormalig Oost-Duitsland. De fietswegen zijn autovrij en voeren je langs meren, door kleine steden, talrijke bossen en diverse natuurgebieden. Zij gaat over Fürstenberg, Zehdenick, Spandau, Potsdam, Brandenburg an der Havel Rathenow en Havelberg, en eindigt  Rühstädt /Wittenberge. De totale lengte is 371 km.

Duitsland Vakantieland meldt het volgende over de tocht: ‘Volg de Havel over een lengte van 334 km op zijn mooie en afwisselende weg naar de Elbe. Langs talloze meren, door bossen en morenenlandschappen. Midden in het beschermde natuurgebied waardoor deze route loopt, kun je zomaar één of meer visadelaars tegenkomen. In de door oude leemgroeven gekenmerkte landschappen, aan het Vosskanal en de Gnevsdorfer Vorfluter, een kanaal tussen Havel en Elbe, kun je zien hoe de industriële cultuur kan harmoniëren met het landschap. En natuurlijk kom je overal langs de oevers paleizen, residenties en parken tegen als getuigenissen van de Pruisische cultuur ‘

Voor meer informatie, zie de volgende sites: http://www.havelland-tourismus.de/radfahren/havel-radweg/ en http://www.reiseland-brandenburg.de/themen/radfahren/havel-radweg.html of http://fahrrad-tour.de/HavelRadweg/index.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s